De Measurement Month heeft AMEC in het leven geroepen om het belang van effectief meten en evalueren van communicatie en PR te belichten.

September is AMEC Measurement Month
AMEC, de internationale brancheorganisatie voor het meten en evalueren van communicatie, heeft september uitgeroepen tot Measurement Month. Maar wat houdt dat precies in en wat betekent AMEC voor onze klanten? Ik vroeg het aan collega en AMEC-specialist Annemarie.

Wie is Annemarie?
“Ik werk als senior consultant bij Monalyse. Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de analyses voor onze klanten. Dat betekent dat ik samen met de accountmanager in gesprek ga met klanten over communicatiedoelstellingen die bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelen. Deze informatie vertaal ik naar bruikbare analysevoorstellen. Door continu op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van meetbaarheid, houd ik mezelf en het team van analisten scherp.”

Hoe blijf je op de hoogte?
“Ik lees veel vakliteratuur over het meten van verschillende soorten communicatie en de bijbehorende manieren om dit in kaart te brengen. Daarnaast is Monalyse associate member van AMEC. Ik ben, samen met een collega, ook AMEC gecertificeerd.”

AMEC, wat is dat precies?
“AMEC is de internationale brancheorganisatie voor het meten en evalueren van communicatie. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de Barcelona Principles 2.0. Het is eigenlijk een kwaliteitskeurmerk.”

Wat betekent dit lidmaatschap voor onze klanten?
“De klant kan dankzij ons AMEC-lidmaatschap altijd rekenen op analyses die perfect aansluiten op de klantvraag. Dat begint bij het formuleren van duidelijke en vooral meetbare doelstellingen op basis van de KPI’s van de klant. Zodra we die doelstellingen hebben vastgesteld, richten we de analyses van de mediaberichtgeving zo in dat de doelstellingen ook daadwerkelijk meetbaar zijn.”

“Vervolgens vatten we na een bepaalde periode de resultaten van de analyses samen in een rapportage volgens AMEC-principes. We zorgen er dus niet alleen voor dat de uitkomsten helder in beeld zijn, maar ook dat we conclusies trekken die de klant verder helpen in zijn communicatiestrategie. We leven de richtlijnen van AMEC altijd na in onze dagelijkse werkzaamheden. “

Het is deze maand Measurement Month, wat houdt dat precies in?
De Measurement Month heeft AMEC in het leven geroepen om het belang van effectief meten en evalueren van communicatie en PR te belichten. Daarom worden er over de hele wereld verschillende events, workshops, webinars en presentaties georganiseerd. De Measurement Month is onderdeel van AMEC’s Global Education Program.

Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen?
In onze blogs gaan wij regelmatig in op de methodiek van AMEC. Dus als je up-to-date wilt blijven van de laatste trends en ontwikkelingen zou ik zeker onze kanalen in de gaten houden.