NRC Handelsblad: claim ‘1,3 miljoen aan free publicity waarde voor T-Rex Trix’ juist.

Hoe musea het publiek en de pers bewerken. Dat was het thema van de culturele bijlage in NRC Handelsblad van 9 september jongstleden. Onze klant Naturalis in Leiden stond met de komst van T-Rex Trix in het middelpunt van de belangstelling. Redacteur Daan van Lent interviewde Corine van Impelen, hoofd Communicatie bij Naturalis. Trots vertelde Van Impelen dat dinosaurus Trix een stroom aan free publicity opleverde: “300.000 euro voor de maand juli”, noemt ze. En: “De intocht van Trix in Leiden leverde free publicity op ter waarde van 1,3 miljoen euro aan advertentiewaarde.”

Deze uitspraak riep bij het NRC de vraag op of dit bedrag wel echt klopt. De vaste rubriek NRC Checkt is daarom in de cijfers en de analyse van Monalyse gedoken. Bij Monalyse meten we het resultaat van communicatie en pr op verschillende manieren. De PR-waarde is een van de instrumenten dat wij gebruiken om het resultaat te meten.

De conclusie van het NRC is eenduidig: waar! Het is een bevestiging waarop wij als team natuurlijk erg trots zijn. Maar vooral ook op de positieve feedback van onze klant Naturalis, die in het artikel helder uiteen zet hoeveel baat de marketing- en communicatie-afdeling heeft bij Monalyse.

NRC Checkt gaat in zijn rubriek verder in op de mogelijkheden van het meten van campagnes. Nieuwsgierig naar het verslag? Het is via deze link te lezen.

Benieuwd naar het interview met Corine van Impelen in het NRC van 9 september? Lees het volledige artikel via deze link.

“Corine van Impelen van Naturalis zei in deze krant dat de free publicity over de intocht van Trix in Leiden een advertentiewaarde had van 1,3 miljoen. Dat getal is de uitkomst van een systeemanalyse door een speciaal daarvoor ontworpen nieuwsmonitor. We beoordelen de uitspraak als waar.”

nrc.nl, 27 september 2016