Media Analyse

Media Analyse

Media Analyse, het zit al in onze naam; analyse. Monalyse is namelijk afgeleid van de woorden monitoring en analyse. Niet gek dus dat wij naast media monitoring gespecialiseerd zijn in media analyse, het analyseren van media data. Met ons team van om en nabij de 12 media analisten staan wij op dagelijkse basis klaar voor onze klanten om media analyse uit te voeren.

Of je nu gebruik maakt van onze Media Analyse services, of zelf met het Monalyse dashboard aan de slag gaat, het inzichtelijk maken van data blijft het uitgangspunt. Met de Monalyse Media Monitoring Tool ben je in staat de strategie rondom bepaalde organisatiethema’s door te meten. Heb je bijvoorbeeld een persbericht uitgestuurd en wil jij weten hoe deze wordt opgepakt door de media? Of wil je monitoren hoe jouw concurrenten in het nieuws komen? Dat vind je met één muisklik terug in de Monalyse Media Monitoring Tool.

Wil jij nóg meer op de hoogte gehouden worden, bijvoorbeeld in het geval van een crisis? Stel dan gemakkelijk alerts in rondom bepaalde thema’s, onderwerpen en zoekwoorden. Op deze manier krijg jij een e-mail wanneer er iets nieuws is gepubliceerd en ben jij in staat hierop te anticiperen.

  • Stel je Monalyse dashboard naar eigen wens in

  • Gebruik de Monalyse reporting optie in het dashboard om data te veranderen in inzichten

  • Upload data uit het Monalyse dashboard gemakkelijk in je eigen Power BI systeem

Campagne Effect

Mediabereik

Sentiment Analyse

Share of Voice

De meest complete media monitoring service van de Benelux

Media Analyse

Advies op maat

Met onze 15+ ervaring en het werken binnen honderden campagnes kennen wij het constant veranderende medialandschap als geen ander. Monalyse biedt klanten dan ook inzicht door te monitoren op verschillende Key Performance Indicators (KPI’s) zoals bereik, share of voice, advertentiewaarde, free publicity waarde en sentimentsdoelstellingen. Het opstellen van realistische en haalbare doelstellingen op deze vlakken kan moeilijk zijn maar, onze experts helpen je hier graag bij.

  • Verzamel strategische inzichten voor jouw campagne

  • Stuur campagnes bij aan de hand van bevindingen

  • Meet of doelstellingen van campagnes zijn behaald

Nieuwsbrieven

Monalyse maakt het mogelijk om gemakkelijk nieuws te delen binnen je organisatie. Dit gebeurt in de vorm van een topic update of media scan die per mail te ontvangen is. Een topic update is een automatisch gegenereerd thematische nieuwsbrief die over jouw organisatie gaat. Een media scan daarentegen is volledig handmatig samengesteld door onze analisten. Het voordeel van een media scan is dat onze analisten alle nieuwsberichten die binnen zijn gekomen lezen en vervolgens de meest relevante nieuwsitems in het overzicht plaatsen. Zowel de media scan als de topic update zijn tevens geheel aan te passen aan de huisstijl van je organisatie.

Media Analyse
Share of Voice

Share of Voice

De share of voice (SoV) is het aandeel wat een merk heeft in de media in relatie tot haar concurrenten. Met behulp van het Monalyse dashboard ben je in staat jouw share of voice inzichtelijk te maken. Met heldere en overzichtelijke rapportages laten wij je precies zien wat bijvoorbeeld jouw merkreputatie is ten opzichte van andere partijen in de markt.

Sentimentanalyse

Wil jij weten wat het sentiment is van nieuwsberichten die over jouw organisatie gaan? Dan kunnen onze analisten je hier bij helpen. Met onze sentimentanalyses beoordelen wij of jouw organisatie positief, neutraal of negatief in het nieuws komt. De analyse bestaat uit drie onderdelen; de branding (wordt de organisatie vaak genoemd in het nieuwsbericht), de kernboodschap (in welke mate komt de kernboodschap van de organisatie terug in het nieuwsbericht), en het algehele sentiment (wordt er positief, neutraal of negatief gesproken over de organisatie).

Volg trends en ontwikkelingen

Benieuwd wat Monalyse voor jou kan betekenen?