1.Definieer je doelen

Voordat je begint met je persstrategie, is het belangrijk om je doelen te definiëren. Wat wil je bereiken met je persstrategie? Wil je meer bekendheid genereren voor je bedrijf, een specifiek product of dienst promoten, of juist een bepaald beeld van je bedrijf creëren? Is je relatie met de pers meer proactief of reactief? Door je doelen helder te hebben, kun je gerichter werken aan je persstrategie.

2.Ken je doelgroep

Het is belangrijk om je doelgroep goed te kennen als je een effectieve persstrategie wilt opstellen. Welke media worden door je doelgroep gebruikt? Welke onderwerpen zijn voor hen relevant? Door je doelgroep goed te begrijpen, kun je gerichter communiceren en je boodschap beter afstemmen op de belangstelling van je doelgroep.

3.Maak een plan

Een persstrategie is pas effectief als je een goed plan hebt. Bepaal welke acties je wilt ondernemen om je doelen te bereiken en wie hiervoor verantwoordelijk is. Plan ook regelmatige evaluaties in om te kijken of je op schema ligt en of je de gewenste resultaten behaalt.

4.Bouw een netwerk

Relaties met journalisten en media zijn van groot belang voor een succesvolle persstrategie. Probeer daarom een goed netwerk op te bouwen met journalisten en media die relevant zijn voor je bedrijf of branche. Dit maakt het makkelijker om de aandacht van de media te trekken en je boodschap over te brengen.

5.Wees consistent

Consistentie is belangrijk in een persstrategie. Houd je boodschap consistent en zorg dat deze aansluit bij de doelen die je hebt gesteld. Dit helpt om een consistent beeld van je bedrijf of merk te creëren en voorkomt dat je boodschap verwatert.

Ben jij benieuwd of jouw persstrategie werkt of wat de impact is van jouw persbericht en persstrategie? Laat je persbericht(en) door ons monitoren en we meten de impact, bereik, advertentiewaarde van jouw berichten. Neem contact met ons op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend gesprek: Freek Hordijk via freek.hordijk@monalyse.com of 06-86867153.

Media monitoring van Monalyse kan ook voor andere doeleinden worden ingezet. Zo is het ook mogelijk om PR-campagnes, persberichten, relevante onderwerpen en merkreputatie te monitoren. Bekijk de website voor alle verschillende oplossingen.