Elke maand laten we je kennis maken met één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan onze media analist Eva van Deth (29). Sinds augustus 2018 is zij werkzaam voor Monalyse.

Wat doe je precies bij Monalyse?

Mijn functie is media analist. Als media analist breng ik de mediareputatie van organisaties in kaart of beschrijf ik hoe specifieke issues in de media belicht worden. Concreet houdt dit in dat ik nieuwsberichten beoordeel, de onderzoeksresultaten in een rapport verwerk, duiding geeft aan de data en op basis daarvan advies uitbreng. Monalyse werkt voor aansprekende organisaties binnen een breed scala aan sectoren. Mijn dag begint altijd rond zes uur in de ochtend om te zorgen dat verschillende bedrijven een overzicht van het voor hun relevante nieuws ontvangen voordat zij met hun werkdag beginnen.

Hoe ben je bij Monalyse terecht gekomen?

Een aantal jaar geleden zocht ik een bijbaan die ik kon combineren met toen mijn huidige werk. Door haar diversiteit en expertise sprong Monalyse er voor mij direct bovenuit. Ik kreeg gelukkig snel reactie op mijn sollicitatie en werd uitgenodigd voor een gesprek in het vorige pand op de Veerhaven.

Waarom heb je voor Monalyse gekozen?

Tijdens mijn studie ‘Communicatie’ kwam ik in aanraking met het domein ‘Crisiscommunicatie’. Hierin ben ik ook afgestudeerd en heb ik in door geleerd. In de jaren daarna sprak ik geregeld omgevingsanalisten. Ik vond dit zeer interessant en merkte al snel hoe waardevol het is om de buitenwereld naar binnen te halen. Dit is zeker niet alleen tijdens een crisis erg belangrijk, maar ook tijdens de dagelijkse gang van zaken voor een bedrijf. Pas als je weet wat er speelt, kun je sturen en eventueel verduidelijking scheppen.

De diversiteit maakt het werken bij Monalyse voor mij interessant. Geen klant, laat staan dag, is hetzelfde hier. Door het brede aanbod van diverse klanten is maatwerk vaak een vereiste. En dat puzzelen is leuk om te doen. Hoe zorg je er het beste voor dat de doelen van de klant meetbaar zijn? Dit proces is altijd heel leuk om te doen. Je ontmoet nieuwe mensen, bedrijven en werkt nauw samen met je collega’s om alles voor elkaar te krijgen.

Hetgeen wat mij voldoening geeft tijdens het werken bij Monalyse is dat de diversiteit ook een moeilijkheidsgraad met zich meebrengt. Je moet snel schakelen en zorgen dat het hele plaatje klopt. Dit doe je gelukkig nooit alleen, maar samen met het team. Elk team heeft een eigen expertise en zo vul je elkaar aan. In het begin van de coronaperiode was het eerst nog de vraag hoe dit zou gaan lopen, maar dit ging eigenlijk heel natuurlijk. Het is mooi om te zien hoe goed we op elkaar zijn ingespeeld en we weten wat we aan elkaar hebben.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd bij Monalyse en iedereen wil meegeven?

Dat je niet zomaar alles moet aannemen. Trek dus niet snel je eigen conclusies, maar vraag het na. Bij twijfel check het bij de klant of je het juist hebt geïnterpreteerd. Want een handmatige analyse is altijd mensenwerk en hierdoor erg belangrijk dat je op één lijn zit met elkaar.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Wat werk betreft heb ik mezelf over vijf jaar verder verdiept in de vervolgstappen die komen kijken bij een analyse. Denk hierbij aan adviseren; wat kunnen we met de resultaten? Maar ook de klanten nog beter inzicht geven in hun bereikte media inspanningen.

Op persoonlijk gebied is mijn uiteindelijke doel om te emigreren naar Zweden, maar binnen vijf jaar zou ik met een vakantiehuisje daar al heel gelukkig zijn. Ik ben gek op natuur en met name het Scandinavische landschap.

Kan je tot slot iets leuks vertellen over jezelf?

Ik ben gek op muziek. Voor corona trad ik regelmatig op met mijn bandje in leuke cafés en op bruiloften. Dit ligt natuurlijk nu helaas helemaal stil. Daarom ben ik aan het sporten geslagen. Dit kan gelukkig ook met muziek op. In de weekenden spreek ik graag af met vrienden of trek ik de bossen in om te kamperen met mijn vriend en hond.