Elke maand laten we je kennis maken met één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan onze junior accountmanager Jorian Haas (23). Sinds juli 2021 is hij werkzaam voor Monalyse.

Wat doe je precies bij Monalyse?

Mijn functie bij Monalyse is junior accountmanager. Deze functie bevat verschillende facetten. Zo ben ik onder andere bezig met nieuwe klanten binnen te halen, focus ik mij op upsell van bestaande klanten en ben ik bezig een nieuwe dienst op te zetten binnen Monalyse. Daarnaast ondersteun ik de serviceafdeling en begeleid ik per september 2021 samen met onze accountmanager Freek Hordijk twee stagiaires.

Hoe ben je bij Monalyse terecht gekomen?

In mijn laatste studiejaar ‘Commerciële economie’ aan de Hogeschool van Rotterdam moest ik afstuderen. Ouderwets solliciteren is niks voor mij en dus plaatste ik een video op LinkedIn waarin ik uitlegde dat ik op zoek was naar een uitdagend marketingvraagstuk. Ik heb vroeger heel wat jaren in de klas doorgebracht met de dochter van onze eigenaar Harry Scholte en via haar kwam mijn video bij Harry terecht. Harry nodigde mij uit voor een gesprek en dat klikte meteen. In februari 2021 begon ik met afstuderen bij Monalyse. Door middel van een groot marktonderzoek en een blik op de huidige trends en ontwikkelingen, heb ik een strategie ontwikkeld voor de uitrol van een nieuw product van Monalyse. Het betreft hier een monitoroplossing waar we binnenkort mee naar buiten willen treden. De samenwerking tussen Monalyse en mij beviel dusdanig goed dat ik de kans kreeg om per 1 juli 2021 te starten als junior accountmanager.

Waarom heb je voor Monalyse gekozen?

Ik heb voor Monalyse gekozen omdat Harry mij de ruimte maar ook strakke begeleiding zou geven waarvan ik aangaf dat ik dat nodig had. De gesprekken die volgden met Harry voelden gewoon heel goed. De keuze voor Monalyse was snel gemaakt. Ik heb vervolgens zelf het initiatief genomen en de vraag neergelegd of ik na mijn studie hier mocht blijven werken.

Het meest interessante van werken bij Monalyse is denk ik de diversiteit van bedrijven met wie je te maken krijgt. Het kan zomaar zijn dat je net uit een gesprek komt met een regionaal museum en een uur later wordt opgebeld door een grote partij zoals Rotterdam Ahoy. Ook de complexiteit van het bedrijf vind ik erg interessant. Monalyse is een relatief klein bedrijf maar toch is er niemand die alles van de bedrijfsvoering precies weet. Je hebt elkaar echt nodig.

De meeste voldoening haal ik uit de positieve energie die ik ontvang van klanten en collega’s. Waar ik in de toekomst voldoening uit ga halen is het luiden van de bel op kantoor bij elke nieuwe deal.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd bij Monalyse en iedereen wil meegeven?

Wees transparant en eerlijk in wat je zegt en beloofd. Het is niet erg om fouten te maken. Als je geen fouten maakt, dan leer je er ook niet van.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik heb altijd gedacht dat mijn toekomst in de marketing lag, mede omdat ik marketing heb gestudeerd en geen sales. Ik wilde ook altijd mijn eigen marketingbureau hebben. Of mijn toekomst in de sales of in de marketing ligt, moet komende jaren blijken. Ik zit nu in ieder geval op mijn plek bij Monalyse. Over vijf jaar hoop ik ook mijn diploma voor skileraar te halen.

Kan je tot slot iets leuks vertellen over jezelf?

Ik heb vroeger dertien jaar lang op hoog niveau gejudood. Ik heb ook mijn zwarte band en ik ben bevoegd om les hierin te geven. Ook ben ik een fervent wintersportliefhebber. Ik kan skiën en snowboarden. Zoals je merkt, haal ik veel voldoening uit sport. Ik speel nu vier jaar lang American Football. Afgelopen seizoen zijn we gepromoveerd naar de Eredivisie.