Elke maand laten we je kennis maken met één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan onze junior media analist Gina Overdevest (22). Sinds september 2019 is zij werkzaam voor Monalyse.

Wat doe je precies bij Monalyse?

Mijn functie bij Monalyse is junior media analist. Mijn functie als junior media analist houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de uitvoering van de handmatige analyse van bepaalde klanten. Ik lees alles wat in de media is verschenen en waar de klant, een merk of een product in wordt genoemd. Vervolgens hang ik er een waardeoordeel aan. Daarnaast zorg ik ervoor dat de zoektermen (query’s) bij de toegestuurde persberichten goed staan in Monalyse, zodat klanten kunnen zien hoeveel publicaties er zijn verschenen rondom dat persbericht. Als laatst zorg ik ervoor dat de gegevens in de database (van media en journalisten) zo compleet mogelijk zijn, zodat klanten deze gegevens kunnen gebruiken. Ik houd me dus vooral bezig met analyseren en engage.

Hoe ben je bij Monalyse terecht gekomen?

Voor mijn opleiding ‘Communicatie’ moest ik in het derde jaar een meewerkstage zoeken. Toen ik op de website van Monalyse terecht kwam sprak dit mij meteen aan en heb ik een mail gestuurd met mijn sollicitatie. Zo ben ik eerst een half jaar stagiair geweest en na mijn stageperiode junior media analist geworden.

Waarom heb je voor Monalyse gekozen?

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over PR, journalistiek en interne- en externe communicatie. Wat ik zo interessant vond bij Monalyse is dat je de stap vóór de communicatie ontdekt. Welke informatie is er nodig om in verschillende situaties op de juiste manier te reageren met communicatie? Dat is wat ik verzamel en analyseer.

Monalyse heeft allerlei verschillende klanten uit verschillende sectoren die allen andere behoeftes hebben. Wanneer je analyseert moet je dus snel kunnen schakelen en je aanpassen aan de behoeftes van die specifieke klant. Ook is het de taak aan de analisten om in de gaten te houden of er interessante ontwikkelingen zijn die doorgegeven moeten worden aan de klant. Dat houdt mij scherp. Dat is dan ook hetgeen wat het werken bij Monalyse voor mij interessant maakt. Daarnaast vind ik het leuk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en zo ook het laatste nieuws rondom een klant, merk of organisatie.

De meeste voldoening haal ik toch wel uit het ontzettend leuke team van Monalyse. De mensen met wie ik samenwerk geven mij elke dag toch dat beetje extra energie om de dag goed te beginnen en door te komen.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd bij Monalyse en iedereen wil meegeven?

Interne communicatie is key. Naar mijn mening vooral als je een organisatie bent die zich in de communicatiebranche bevind. Durf te praten met collega’s; wanneer het goed gaat, maar ook zeker wanneer er dingen mis gaan. Persoonlijk vind ik het ook belangrijk om elkaar te leren kennen buiten de standaard ‘’werkpraatjes’’ om. Zo voelt iedereen zich meer comfortabel met elkaar en zijn dingen makkelijker te bespreken.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar heb ik een reis gemaakt van een paar maanden door Azië en ben ik begonnen aan een master (of heb ik die misschien wel afgerond). Gelukkig krijg ik bij Monalyse de kans om deze dromen uit te laten komen.

Kan je tot slot iets leuks vertellen over jezelf?

Wat misschien weinig mensen van mij weten is dat ik ontzettend veel voldoening haal uit koken en schilderen. Het is niet zo dat ik er goed in ben, maar ik vind het wel leuk om te doen. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen. Het liefst natuurlijk een hike in het buitenland zoals op de foto te zien is.