Elke maand laten we je kennis maken met één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan Emre Ucar (20). Emre volgt de opleiding ‘Junior accountmanager’ bij het Zadkine college Alexandrium. Emre is in februari gestart bij Monalyse als stagiair ‘Accountmanagement’.

Wat doe je precies bij Monalyse?

Ik heb verschillende taken. Ik hou mij nu momenteel bezig met het up-to-date houden van de persdatabase. Elke dag voer ik een media-analyse uit en ten slotte ondersteun ik het accountmanagementteam met andere opdrachten, zoals het toevoegen van suspects aan VTiger (ons CRM-systeem).

Hoe ben je bij Monalyse terecht gekomen?

Via Stagemarkt.nl ben ik terecht gekomen bij Monalyse. Mijn eerste kennismaking was door middel van een team-call met onze eigenaar Harry. Vervolgens ben ik naar een fysiek gesprek gegaan op kantoor. We hadden een leuk gesprek en ik kon meteen na het weekend beginnen!

Waarom heb je voor Monalyse gekozen?

Allereerst omdat Monalyse ontzettend goed aansluit bij mijn opleiding en de kernwaarden van mijn afstudeerstage. De kernwaarden van mijn stage zijn onder andere om jezelf te plaatsen in de rol van accountmanager. Er wordt verwacht dat ik handel als een accountmanager. Deze kans krijg ik bij Monalyse. Ook moeten andere werkzaamheden passen bij mijn opleiding. Dit is ook binnen Monalyse van toepassing.

Persoonlijk vind ik Monalyse een hele interessante werkgever, omdat het naar mijn mening een uniek bedrijf is. Dit ben ik nog niet vaak tegengekomen. Daarnaast maakt werken bij Monalyse interessant, omdat ze zowel digitaal als handmatig (analyses) bezig zijn. Wat ik tot dusver heb gezien is dat ze goed zijn in communicatie met de buitenwereld.

Hetgeen wat mij voldoening geeft tijdens het werken bij Monalyse is dat de werkzaamheden die ik verricht echt effect hebben. Hierdoor ben ik iedere dag ontzettend gemotiveerd om weer aan de bak te gaan. Maar dit niet alleen. De feedback die ik terug krijg van verschillende collega’s over de relevantie van de persdatabase geven mij ook voldoening. Een aantal klanten hebben aangegeven dat de persdatabase (nog) niet optimaal was, dit heeft bij mij een knop omgedraaid dat wat ik doe echt effect heeft!

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd bij Monalyse en iedereen wil meegeven?

Dat klantenservice ontzettend belangrijk is. Als het contact tussen een bedrijf en een klant goed gaat, gaat alles vele malen beter en ervaart zowel de klant als jijzelf plezier in alle werkzaamheden die je voor elkaar verricht.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik hoop mijn opleiding ‘Accountancy’ te hebben afgerond en wil dan direct aan de slag in ons familiebedrijf. Mijn vader en ik hebben samen een accountancybedrijf. Hier wil ik graag in doorgroeien en met eigen klanten werken. Ik moet enkel mijn opleiding nog afronden om hier vervolgens aan de slag te kunnen gaan.

Kan je tot slot iets leuks vertellen over jezelf?

Ik ben een sociaal persoon zowel op het werk, als buiten het werk om. Ik hou erg veel van sport en fysieke activiteiten. De leukste sporten vind ik voetbal en fitness. Ik deel maar niet voor welke voetbalclub ik ben, anders heb ik misschien een klein probleempje als ik op kantoor ben. Dit is een grapje natuurlijk! Daarnaast ben ik ook echt een geschiedenisliefhebber en dan met name de periode van de Tweede Wereldoorlog. Hierover is ontzettend veel informatie te vinden en er valt dan ook altijd iets te leren.