Henk studeerde in 2002 af aan de opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Na zijn studie vond hij een baan bij marktonderzoeksbureau Blauw Research waar hij al snel veel verantwoordelijkheid kreeg. Zo werkte hij een tijd in Londen om daar Blauw Research aan te sturen en nam uiteindelijk in Nederland de positie aan van Director. In 2021 gooide Henk het roer om en kwam hij bij Monalyse, het bedrijf van zijn oom Harry, terecht om als Managing Director aan de slag te gaan.

Als Managing Director stuurt Henk al de medewerkers aan, van Analisten tot Accountmanagement. De diversiteit van het team en de werkzaamheden, en de uitdagingen die dit meebrengt, maakt voor hem dat geen enkele dag saai is. De meeste energie haalt hij uit deze samenwerkingen en het ontwikkelen van Monalyse op technologisch gebied. Met zijn open en creatieve werk- en managementstijl is geen vraagstuk hem te ingewikkeld.

Zoals veel collega’s bij Monalyse beoefent Henk in zijn vrije tijd graag verschillende sporten. Zo is hij bij 25 graden maar ook bij 10 graden te vinden aan zee om te surfen. Wanneer de temperatuur onder nul zakt trekt Henk graag zijn schaatsen aan om het natuurijs te bedwingen maar, ook de binnenbaan is niet veilig voor hem. En wat zijn droom is? Ooit nog eens de échte Elfstedentocht schaatsen!

Henk Scholte media monitoring expert