Harry werd tijdens zijn studie al getriggerd door het belang van goede communicatie. Na zijn afstuderen en eerdere bureauervaringen startte hij in 1992 Sterk Werk Communicatie; een communicatie- en pr bureau. Niet veel later integreerde Harry, van mening dat media- en omgevingsanalyses essentieel zijn voor bedrijven, de Monalyse tool. Dit werd zo’n succes dat 15 jaar geleden Monalyse een op zichzelf staande bv werd. 15 jaar later is Harry nog steeds nauw betrokken bij Monalyse naast zijn communicatiebureau Sterk Werk.

Vooral de impact van goede en slechte communicatie trekt hem aan in het communicatie vak. Denk hierbij aan het bouwen aan merken en reputaties, maar ook aan de bescherming ervan in tijden van issues, calamiteiten en crisis. Tegenwoordig zijn het ook de kansen tot digitalisering van het vak die hem boeien. Wat werken bij Monalyse volgens hem zo interessant maakt zijn de mooie, wijze en ervaren mensen binnen het team. Maar ook de vele en gevarieerde opdrachtgevers waar we in de keuken mogen kijken en de daarbij komende vaak uitdagende opdrachten die ons gegund worden.

Harry is sinds enkele jaren opa, maar wel een opa die in de zomer met zijn racefiets de bergtoppen bedwingt en in de winter traint om ooit nog eens de echte Elfstedentocht te kunnen schaatsen. Verder houdt Harry van onder de mensen zijn en eet hij graag een lekker hapje bij een goed (sterren)restaurant. Een echte levensgenieter dus!

Harry Scholte media monitoring expert