De ‘Rondemister campagne’ had in slechts 18 dagen een bruto bereik van 10.369.496 op redactionele media en 8.407.102 op social media.

Als je aan Amstel denkt, wat komt er dan in je op? Grote kans dat je denkt aan het biermerk, voetbal of Nederlandse artiesten. Misschien denk je aan wielrennen of aan sportieve mannen met geschoren benen op een glimmende racefiets.

Maar associeerde je het biermerk Amstel met vrouwen op een racefiets? Waarschijnlijk voor april 2017 niet. Nu wel. Want de campagne die Amstel voor de promotie van het vrouwenevenement bedacht, genereerde veel media-aandacht. Zoveel aandacht dat het je bijna niet ontgaan kan zijn.

Rondemisters
Hoe heeft Amstel die aandacht voor elkaar gekregen? Het startte een campagne op Social Media met een video- oproep op YouTube en Facebook. Met het filmpje ging het biermerk op zoek naar twee mooie mannen die de winnaars van de Amstel Gold Ladies Edition op het podium zouden zoenen.

De ‘Rondemister campagne’ ging al snel viral. Monalyse analyseerde deze campagne op social media, redactionele print & online media en op radio en tv. In totaal kende de campagne in een periode van slechts 18 dagen een bruto bereik van 10.369.496 op redactionele media en 8.407.102 op social media.

In veel sporten krijgen vrouwen minder aandacht dan hun mannelijke collega’s in dezelfde sport. Als sponsor van een groot evenement heb je een keuze. Doe je hieraan mee, of ondersteun je de dames zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen?

Amstel koos ervoor om de dames-editie te ondersteunen, die na 14 jaar weer terug van weggeweest is. Met de campagne zette Amstel de dames is de schijnwerpers. Amstel liet hiermee zien dat je met een goed uitgedachte strategie omtrent sponsoring en het gebruik van de juiste pr-middelen, een vrouwenevenement een enorme boost kan geven.